Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel jouw favoriete product (of recept) zonder toegevoegde suiker

| 1 reacties

Afgelopen dinsdag vertelde  in een webinar alles over de invloed van suiker op de hormoonhuishouding. In dat zelfde thema deelde gister een blog met suikerzoete weetjes. Genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan: minder suiker eten. Maar welke producten kun je dan wél het beste eten? En welke recepten zijn lekker zonder suiker?

Deel jouw producten, recepten en/of andere tips hieronder, zo helpen we elkaar deze challenge vol te houden! Muscle

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

1 reacties

  • Hallo,

    Het probleem zit hem in het woord; 'toegevoegde suiker'.

    Suiker bestaat uit glucose en fructose.

    Je lichaam kan fructose niet goed aan en wordt bijna direct omgezet in vet in je lever.

    Glucose komt in je bloed en spieren en wat overblijft kan een beetje opgeslagen worden

    maar wordt ook al snel omgezet in vet.

    Als er echter teveel glucose (file) in je bloed komt, gaat je lichaam op alarm en komt de

    pancreas brandweer met insuline blussen.

    Dit verhoogd de insuline waarden in je bloed.

    Fijn dat er insuline is, maar dat goedje is ook ongezond.

    Suiker is dus suiker.

    Druk je dus een banaan in je yoghurt. Dan heb je suiker toegevoegd in je yoghurt.

    Fruit kan in grote hoeveelheid je dus ook ziek maken.

    Heel vroeger had je immers ook niet het hele jaar door fruit.

    De huidige snelle koolhydraten zijn ook al bijna gelijk aan suiker, of erger.

    Hup daar gaat je pancreas brandweer weer.

    Geloof dus niet in zaken als 'gezond' suiker, je hebt al snel teveel.

    Begonnen is het geloof ik met rietsuiker, dat zou dan beter zijn.

    Leuk voor de handel, maar suiker blijft suiker.

    Honing dus ook, de bijen hadden dat proces al eerder onder de knie.

    Maar wij zijn geen bijen ;-)