Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je favoriete recepten!

| 6 reacties

Het Samen Fitter team deelt hun favoriete recepten. Wat zijn jouw favoriete recepten? Of het nou eenvoudig, betaalbaar, vegetarisch is, laten we elkaar inspireren om weer eens iets nieuws op tafel te zetten!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

6 reacties

Bovenliggend
  • Rode bieten pasta. Een simpel maar smaakvol en gezond gerecht. Eventueel als bijgerecht.

    Ingrediënten (2 pers): 
    • 200 gr pasta (volkoren)
    • 500 gr rode bieten (voorgekookt)
    • 100 gr geitenkaas
    • 1 handje walnoten
    • 0.5 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1.5 eetlepels balsamico azijn
    • 2 handjes rucola
    • 0.5 snuf peper en zout
    • 0.5 snuf gedroogde tijm
    • 0.5 eetlepel citroensap

    Materiaal: Keukenmachine of blender

    Bereiding

    1. Kook de pasta gaar en vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.

    2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.

    3. Snijd de rode bieten in grove stukken en doe in een keukenmachine of blender.

    4. Voeg de gebakken ui en knoflook toe samen met de balsamico azijn, citroensap, snuf peper en zout en tijm.

    5. Doe de gekookte pasta terug in de pan en voeg de bietensaus toe en roer erdoor. Verwarm alles nog kort. Voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken.

    6. Serveer de bieten pasta met een handje rucola, de rest van de geitenkaas en grof gehakte walnoten.

    7. Doe ook ca. ¾ van de geitenkaas erbij en mix het bietenmengsel fijn.

Reactie
  • Rode bieten pasta. Een simpel maar smaakvol en gezond gerecht. Eventueel als bijgerecht.

    Ingrediënten (2 pers): 
    • 200 gr pasta (volkoren)
    • 500 gr rode bieten (voorgekookt)
    • 100 gr geitenkaas
    • 1 handje walnoten
    • 0.5 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1.5 eetlepels balsamico azijn
    • 2 handjes rucola
    • 0.5 snuf peper en zout
    • 0.5 snuf gedroogde tijm
    • 0.5 eetlepel citroensap

    Materiaal: Keukenmachine of blender

    Bereiding

    1. Kook de pasta gaar en vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.

    2. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie.

    3. Snijd de rode bieten in grove stukken en doe in een keukenmachine of blender.

    4. Voeg de gebakken ui en knoflook toe samen met de balsamico azijn, citroensap, snuf peper en zout en tijm.

    5. Doe de gekookte pasta terug in de pan en voeg de bietensaus toe en roer erdoor. Verwarm alles nog kort. Voeg eventueel een beetje kookvocht van de pasta toe om de saus iets dunner te maken.

    6. Serveer de bieten pasta met een handje rucola, de rest van de geitenkaas en grof gehakte walnoten.

    7. Doe ook ca. ¾ van de geitenkaas erbij en mix het bietenmengsel fijn.

Onderliggend
Geen gegevens