Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

In het kader van Wereld Veganisme Dag: Wie weet een goed veganistisch recept? (Vegetarisch mag ook)

| 20 reacties

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken! Ik eet een aantal dagen in de week vegetarisch, maar verval toch snel in dezelfde recepten.. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

20 reacties

Bovenliggend
  • Lekker simpel!

    2 kilo tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook (meer mag altijd), 2  zoete punt paprika's. Balsamico azijn en optioneel een eetlepel bruine suiker en wat zout.

    Alle groente in 2 of 4 stukken snijden, dit geldt ook voor de ui en knoflook. Alles in een ovenschaal doen en als laatste de balsamico azijn en eventueel de suiker en het zout naar smaak toevoegen. minimaal één uur (langer is lekkerder, zelf geef ik voorkeur aan 2 uur) op 150/175 graden in de hete lucht oven. Tussentijds af en toe omroeren.

    Na een uur heb je dan een heerlijk basis voor pasta saus of lasagne saus met een volle smaak. Serveren met verse pasta, blaadjes verse basilicum en (vegan?) Parmezaan.

    Een voordeel is dat de voorbereiding erg weinig tijd kost omdat je de groente nauwelijks hoeft te snijden. De langere 'oven tijd' ontkom je natuurlijk niet aan. Daarnaast ken je enorm variëren/experimenteren met de ingrediënten. Zowel in soort als in hoeveelheid. En je keuken ruikt uren lang heerlijk naar knoflook en tomaat, mama mia!

    Eet smakelijk Ymkje!

  • Verse pasta is meestal gemaakt met eieren, maar gewone volkoren pasta is een goed alternatief. In de kids recepten voor de Walrus heb ik de ingrediëten gedeeld voor vegan parmezaan. Ik zal de verhoudingen nog delen

Reactie Onderliggend
Geen gegevens