Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Kikkererwten

| 5 reacties

Om de week delen wij op dinsdag een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! Deze week in het thema van Nationale Week zonder Vlees: Kikkererwten.

Wist je dat..?

...kikkererwten oorspronkelijk komen uit Noord-Afrika? Deze ronde, stevige, gele, nootachtig smakende peulvrucht is inmiddels heel populair in Nederland. Wat wil je ook, je kunt hem eten als groente, koolhydraatbron én vleesvervanger.

Opkikker voor je gezondheid

De kikkererwten bevatten verschillende vitamines en mineralen. Ook zitten ze vol met vezels en eiwitten. Als je dit eet krijg je een gezonde dosis aan vitamines en mineralen binnen en het zorgt ervoor dat je na het eten een voldaan gevoel hebt. 

Snacken zonder schuldgevoel

De variaties met kikkererwten zijn eindeloos. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf hummus of een kikkererwtenburger van maken, maar ze zijn ook heerlijk door een curry, salade of rijstgerecht. Mijn persoonlijke favoriet zijn de zelfgemaakte borrelnootjes: laat de kikkererwten uitlekken, droog ze met keukenpapier, meng met een scheutje olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Op de helft even omhusselen en klaar. Snacken zonder schuldgevoel! 

Wat doe jij met kikkererwten? 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

5 reacties