Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Ik zoek soep

| 26 reacties

Sinds kort heb ik een thermos-soepbeker. Wauw wat is dat een fantastisch ding!  's Ochtends giet ik mijn opgewarmde soep er in en vijf uren later eet ik een heerlijk warme lunch. Die soepen maak ik zelf, lekker vers. Tomaten-, pompoen-, linzen-, courgettesoep en dit weekend maakt ik voor het eerst bloemkoolsoep. Natuurlijk hou ik wel van een beetje variatie, dus ben ik opzoek naar nieuwe soeprecepten. Heb jij die voor mij?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

26 reacties

Bovenliggend
  • Hoi Ymkje, ik ben blij dat je mijn soep kan waarderen. Hier is een recept van geroosterde paprika soep.

    2 tenen knoflook

    1 grote witte ui

    4-5 paprika's

    4 tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    1  wortel geschild

    Groente Bouillon voor 1.5L 

    Verse basilicum

    Creme fraiche

    3 eetlepels bloem

    1L water

    Peper en zout

     Ik zou zeggen zet de oven op 200 graden en smeer 4-5 paprika's in met olijfolie. Leg ze op een ovenschaal en keer ze regelmatig om tot ze helemaal zwart gebakken zijn. (30-40 minuten) Spoel ze af, pel de zwarte buitenkant er af en verwijder de zaadlijst.

    Ondertussen kan je al een pan met water opgezetten.

    Snij een kruis aan de onder kant van de tomaten. Op het moment dat het kookt leg je de tomaten 10-15 seconden in het water. Schrik de tomaten in koud water. En verwijder de vellen van de tomaat.

    Nu kan je beginnen met de soep.

    Fruit de uien knoflook aan bak de tomaten puree mee,tot het ontzuurd is. Doe de bouillon er nu bij.. kook de wortel,tomaten en paprika nog mee tot het allemaal gaar is(20min)

    Nu de verse basilicum,peper en evt zout toevoegen en de staafmixer er door heen tot het een gladde soep word.

    Een klein beetje creme fr. In de soepkom doen samen met de soep en klaar! Wij doen er dan vaak nog turksbrood bij! 

Reactie
  • Hoi Ymkje, ik ben blij dat je mijn soep kan waarderen. Hier is een recept van geroosterde paprika soep.

    2 tenen knoflook

    1 grote witte ui

    4-5 paprika's

    4 tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    1  wortel geschild

    Groente Bouillon voor 1.5L 

    Verse basilicum

    Creme fraiche

    3 eetlepels bloem

    1L water

    Peper en zout

     Ik zou zeggen zet de oven op 200 graden en smeer 4-5 paprika's in met olijfolie. Leg ze op een ovenschaal en keer ze regelmatig om tot ze helemaal zwart gebakken zijn. (30-40 minuten) Spoel ze af, pel de zwarte buitenkant er af en verwijder de zaadlijst.

    Ondertussen kan je al een pan met water opgezetten.

    Snij een kruis aan de onder kant van de tomaten. Op het moment dat het kookt leg je de tomaten 10-15 seconden in het water. Schrik de tomaten in koud water. En verwijder de vellen van de tomaat.

    Nu kan je beginnen met de soep.

    Fruit de uien knoflook aan bak de tomaten puree mee,tot het ontzuurd is. Doe de bouillon er nu bij.. kook de wortel,tomaten en paprika nog mee tot het allemaal gaar is(20min)

    Nu de verse basilicum,peper en evt zout toevoegen en de staafmixer er door heen tot het een gladde soep word.

    Een klein beetje creme fr. In de soepkom doen samen met de soep en klaar! Wij doen er dan vaak nog turksbrood bij! 

Onderliggend